У суботу 13.11.2021. године, на локацији Шарена буква, у присуству великог броја планинара и љубитеља природе, свечано смо пустили у употребу планинарску стазу „ Шарена буква-Црвене стијене-Град“. Манифестацији је присуствовало преко 160 планинара из разних планинарских друштава: Хан Пијеска, Сокоца, Братунца, Тузле, Живиница, Власенице, Хаџића, Вареша, Илијаша, Сарајева, Зворника, Бијељине, Љубовије…

Скупу је присуствовала и секретар Планинарског Савеза Републике Српске госпођа Ранка Савичић.

У врло лијепој атмосфери и дружењу, учесници су имали прилику да прођу наведеном стазом на којој постоји 6 видиковаца, са којих се пружа прелијеп поглед на кањон ријеке Дрине (језера Перућац ). Успостављени су многи контакти, који ће омогућити будућу лакшу сарадњу и активности ове врсте. Поред стазе за шетњу и прелијепих видиковаца, учесници су уживали у дружењу уз кувано вино до касно у ноћ.

Захваљујемо се свим гостима, планинарима, љубитељима природе на учешћу у отварању планинарске стазе, који су својим присиством увеличали ову манифестацију. До следећег виђења и отварања неке нове стазе велики поздрав и ХВАЛА, уз традиционални поздрав “ВЕДРО“ .