Стари град Клотјевац

Стари град и тврђава Клотјевац заузима ареал од 100џ20 м, а објекти су прилагођени коси. Добро су очуване обје куле и платно које их повезује, као и објекат на тераси (тзв.коњушнице) који се руши у градски поток. На бријегу званом Јатара, у ареалу града, сачувано је десетак стећака.

Пошто је већина средњовјековних босанских градова грађена на узвишењима па тако и овај град имао је одбрамбени карактер. Имао је добру прегледност тог дијела кањона Дрине. Чињеница да се само 7 км низводно налази још једна средњовјековна утврда- средњовјековни град Ђурђевац, показује хисторијску важност овог краја. Некрополе стећака „разасуте“ у том подручју општине Сребреница, а које гравитирају у околини Клотјевачког града као што су: Златово код села Љесковик, Заелисије, Урисићи, Лубничко брдо и друга показују континуитет живљења одавнина на овим просторима.

Овај средњовјековни град саграђен је на литици ријеке Дрине, а својим изгледом показује да је имао функцију утврде из које се контролисао пролаз кањоном Дрине. Изузетно атрактиван, због неприступачности терена до њега могу доћи само најсмјелији авантуристи.

Национални парк Дрина - Nacionalni park Drina

Истражите НП “Дрина”