U subotu 13.11.2021. godine, na lokaciji Šarena bukva, u prisustvu velikog broja planinara i ljubitelja prirode, svečano smo pustili u upotrebu planinarsku stazu „ Šarena bukva-Crvene stijene-Grad“. Manifestaciji je prisustvovalo preko 160 planinara iz raznih planinarskih društava: Han Pijeska, Sokoca, Bratunca, Tuzle, Živinica, Vlasenice, Hadžića, Vareša, Ilijaša, Sarajeva, Zvornika, Bijeljine, Ljubovije…

Skupu je prisustvovala i sekretar Planinarskog Saveza Republike Srpske gospođa Ranka Savičić.

U vrlo lijepoj atmosferi i druženju, učesnici su imali priliku da prođu navedenom stazom na kojoj postoji 6 vidikovaca, sa kojih se pruža prelijep pogled na kanjon rijeke Drine (jezera Perućac ). Uspostavljeni su mnogi kontakti, koji će omogućiti buduću lakšu saradnju i aktivnosti ove vrste. Pored staze za šetnju i prelijepih vidikovaca, učesnici su uživali u druženju uz kuvano vino do kasno u noć.

Zahvaljujemo se svim gostima, planinarima, ljubiteljima prirode na učešću u otvaranju planinarske staze, koji su svojim prisistvom uveličali ovu manifestaciju. Do sledećeg viđenja i otvaranja neke nove staze veliki pozdrav i HVALA, uz tradicionalni pozdrav “VEDRO“ .