Национални парк „Дрина“ је дана 11.11.2020 године извршио свечано отварање и пуштање у употребу планинарске стазе Бијеле Воде – Стублић – Шарена буква.

Ради се о пројекту који је започет токм прошле године а односи се на пројектовање, уређење и маркирање туристичких, планинарских и рекреативних стаза на читавом подручју Парка.

Ова стаза је природан наставак раније стазе „Клотјевац“ – „Бјеле воде“. Пролази централним деловима Парка, иде ободом кањонског дјела реке Дрине и језера Перућац, дужине цца 16 км са десет видиковаца на себи од којих неки представљају врхунац лепоте и атрактивности за овај дио Балкана.
Ради се о изузетно важном предјелу са којих се погледом могу пратити природне састојине Панчићеве оморике, планински висови који досежу до централних БиХ и Србије.

Учешће у промоцији узело је тридесет планинари из Тузле, Живиница, Грачанице, Љубовије, Бајине Баште и Сребренице. Промоција је протекла у лепој атмосфери дружења и шетње без обзира на маглу која их је пратила током читаве стазе. Исказано је велико задовољство свих учесника.

Национални Парк „Дрина“ се захваљује свим учесницима са позивом за нова и будућа дружења.