Nacionalni park „Drina“ je dana 11.11.2020 godine izvršio svečano otvaranje i puštanje u upotrebu planinarske staze Bijele Vode – Stublić – Šarena bukva.

Radi se o projektu koji je započet tokm prošle godine a odnosi se na projektovanje, uređenje i markiranje turističkih, planinarskih i rekreativnih staza na čitavom području Parka.

Ova staza je prirodan nastavak ranije staze „Klotjevac“ – „Bjele vode“. Prolazi centralnim delovima Parka, ide obodom kanjonskog djela reke Drine i jezera Perućac, dužine cca 16 km sa deset vidikovaca na sebi od kojih neki predstavljaju vrhunac lepote i atraktivnosti za ovaj dio Balkana.
Radi se o izuzetno važnom predjelu sa kojih se pogledom mogu pratiti prirodne sastojine Pančićeve omorike, planinski visovi koji dosežu do centralnih BiH i Srbije.

Učešće u promociji uzelo je trideset planinari iz Tuzle, Živinica, Gračanice, Ljubovije, Bajine Bašte i Srebrenice. Promocija je protekla u lepoj atmosferi druženja i šetnje bez obzira na maglu koja ih je pratila tokom čitave staze. Iskazano je veliko zadovoljstvo svih učesnika.

Nacionalni Park „Drina“ se zahvaljuje svim učesnicima sa pozivom za nova i buduća druženja.